תיקון דלתות וחלקים מנירוסטה

דלת הנירוסטה שלכם שוקעת או נתקעת? בין אם זו דלת הממ״ד או דלת הכניסה לבית, כשהדלת לא מתפקדת כמו שצריך עדיף להפקיד את מלאכת התיקון בידיים מקצועיות! גם הדלת החזקה ביותר שעשויה מנירוסטה (Stainless Steel), זקוקה לפעמים למיומנויות של מקצוען שיחזיר לה את המראה, היציבות והבטחון המקוריים.

במאמר זה תוכלו לגלות את הדברים שחשוב לדעת על תיקון דלת כניסה או תיקון דלת ממ״ד מנירוסטה, על כמה מההבדלים בין דלתות נירוסטה, פלדלת ואלומיניום, ועל מה לעשות כדי להחזיר לדלת התקולה את המראה והתפקוד המקוריים שלה.

מהם ההבדלים המרכזיים בין דלת נירוסטה, פלדלת ואלומיניום?

דלת נירוסטה מורכבת מסגסוגת מתכת חזקה שעמידה בפני חלודה, לחות וכימיקלים, כך שהיא מתאימה במיוחד לתנאי חוץ קשים. אם בעבר דלת זו היתה נפוצה יותר בבניינים ובמוסדות ציבוריים, היום היא פופולרית גם בבתים פרטיים שמחפשים רמת עמידות גבוהה. לעומת הפלדלת והאלומיניום, הנירוסטה מציעה עמידות גבוהה יותר בתנאי חוץ.

דלת פלדלת היא שם מסחרי לדלת ביטחון שעשויה מפלדה שאינה נירוסטה. הדלת עשויה בדרך כלל מברזל עם ציפוי למניעת חלודה (פלדה מגולוונת), כשחלקה הפנימי כולל לוחות פלדה והחיצוני עשוי מחיפוי מעוצב בהתאמה אישית. דלת פלדלת משמשת בעיקר כדלת כניסה ומציעה ביטחון ומראה ביתי כאחד.

דלת אלומיניום בנויה מפרופילי אלומיניום (יצוקים או חלולים), והיא קלת משקל ועמידה בפני חלודה כך שהיא מתאימה גם לתנאי חוץ אבל היא חזקה פחות מהנירוסטה. דלתות אלומיניום משמשות כדלתות פנימיות, דלתות לממ״ד (בעיצוב מיוחד) וגם כדלתות כניסה לבתים.

אולי יעניין אותך גם:

באילו מקרים נדרש תיקון לדלת נירוסטה?

דלת נירוסטה מציעה אמנם דלת חזקה ועמידה במיוחד אבל עדיין יש כמה תקלות מוכרות שדורשות תיקון כדי שהדלת תמשיך לשמש אתכם כראוי, כגון:

קושי בפתיחה ובסגירה של הדלת: תקלה זו, המתבטאת בחיכוך של הדלת כשמנסים לפתוח או לסגור אותה, שכיחה בעיקר בדלתות כבדות (כמו דלתות הממ״ד) או בדלתות נירוסטה שבהן הכוונון בזמן ההתקנה לא היה מדויק. לפעמים מדובר בצורך בתיקון משקוף דלת פנים או חוץ בעקבות שקיעת המשקוף ולעתים הבעיה נובעת מהצירים או מבלאי של גומיות האיטום.

סימני חלודה או קורוזיה: למרות שנירוסטה עמידה בפני קורוזיה, עדיין חשיפה ממושכת של הנירוסטה למים או שימוש בנירוסטה פחות איכותית (כמו 201 במקום 304 או 316) עלולים ליצור נקודות חלודה, במיוחד באזורים המשפיעים על פעולה חלקה של הדלת, כמו צירי הדלת או נקודות החיבור שלה.

פגיעה מכנית: לפעמים, הדלת חטפה פגיעה מכנית בעקבות מכה, שריטה עמוקה, סדק או עיקום. למשל, בגלל הובלה לא תקינה, ניסיון פריצה או שימוש לא תקין בדלת.

תקלה בפעולת ידית הדלת או המנעול: לפעמים, יש צורך בתיקון ידית דלת הפנים או החוץ, לרוב בגלל תקלה מכאנית שעלולה לנבוע מגורמים, כמו לכלוך, התייבשות של מנגנון הנעילה או פשוט בלאי.

מה כולל תהליך התיקון של דלת נירוסטה?

תהליך התיקון המקצועי כולל בדרך כלל כמה שלבים מרכזיים: אבחון, פירוק חלקים (במקרה הצורך), טיפול בנזק, בדיקת תקינות הדלת.

  • אבחון: צעד זה כולל בדיקה מעמיקה של סוג הנזק, מיקום הנזק וסוג הדלת _לדוגמה, דלת ממ״ד, דלת דו-כנפית או דלת סטנדרטית).
  • פירוק: לפעמים אין ברירה וכדי שניתן יהיה לגשת לאזור התיקון יהיה צורך לפרק את צירי הדלת, לפרק את הדלת עצמה או לפרק חלק מהמשקוף, במיוחד אם יש צורך בתיקון משקוף הדלת.
  • טיפול בנזק: הטיפול קשור לסוג הנזק, לכן:
  • כשנדרש כיוונון מחדש של הצירים והדלת, התיקון ייעשה באמצעות כלים מדויקים המשמשים לאיזון הדלת ולהחזרת הצירים לזווית הנכונה.
  • כשיש צורך בהעלמה של סימני שריטות או חלודה מדלת הנירוסטה, התיקון ייעשה באמצעות ליטוש מכני או כימי של סימני הפגיעות.
  • כשהצירים, הידית, המנעול או המשקוף נפגמו לחלוטין, התיקון ייעשה על ידי החלפת החלקים הפגומים.
  • במקרה של גומיות יבשות או בלויות התיקון ייעשה על ידי החלפת הגומיות (במיוחד בדלתות ממ״ד) כדי לספק לדלת איטום חדש ובטוח.
  • במקרה של פגיעה מבנית חמורה או התרופפות של החיבור בין חלקי המתכת בדלת, שלא ניתנים לתיקון באמצעים פשוטים יותר, יהיה צורך בעבודות ריתוך.
  • בדיקת תקינות הדלת, כדי להבטיח שהתיקון בוצע על הצד הטוב ביותר!

מתי להזמין איש מקצוע לתיקון דלת מנירוסטה?

בין אם מדובר בתיקון דלת נירוסטה, בתיקון דלת פלדלת, או בתיקון דלת אלומיניום, יש כמה מצבים שבהם עדיף לא להתמהמה ולמהר להזמין איש מקצוע שיתקן את הדלת ויבטיח את ביטחונכם, כמו:

  • הדלת חורקת, שוקעת או נתקעת בעת הסגירה והפתיחה.
  • הדלת עם סימני חלודה.
  • הדלת עם עיוות נראה לעין.
  • הדלת לא נאטמת או לא ננעלת כראוי.
  • יש סימני פגיעה בצירים או במשקוף של הדלת.
  • עבודות נירוסטה לשיפור מראה הדלת

היבטים חשובים לתיקון דלת ממ״ד

כשדנים בתיקון דלת ממד המשמשת למיגון – אל תנסו לתקן לבד ובאופן חובבני את הדלת כי אתם עלולים, חלילה, להחמיר את הנזק, לפגוע באיטום המוחלט שמציעה הדלת ובעיקר לחשוף את עצמכם לסכנות בטיחות בזמן אמת.

במקום זאת, קחו בחשבון כמה היבטים חשובים, כמו:

תקני בטיחות: דלת הממ״ד חייבת לעמוד בתקנים המחמירים ביותר של פיקוד העורף, וכאמור, כל תיקון חייב להיעשות תוך כדי שמירה על שלמותו של המנגנון השומר על האטימות והעמידות של הדלת בפני גלי הדף.

משקל הדלת: דלת הממ״ד היא כבדה ומשקלה כמה עשרות ק״ג. לפיכך, כל עבודת תיקון של הדלת דורשת רמת מקצועיות גבוהה ויכולת להשתמש בכלים ייעודיים.

מערכת האיטום: חשוב לבדוק באופן שוטף את מצב הגומיות, המנעול האינטגרלי ומצב הצבע למניעת חלודה, שעלולים לפגוע באיכות האטימה של הדלת.

טיפים לתחזוקה נכונה של דלת נירוסטה

זה לא סוד שתחזוקה נכונה ושוטפת יכולה למנוע חלק גדול מהנזקים הנפוצים בדלתות נירוסטה ולהאריך את תוחלת החיים של הדלת שלכם. לכן, הקפידו על:

  • ניקוי תקופתי של הדלת, תוך שימוש בסבון עדין ומטלית לחה והימנעות משימוש בחומרי ניקוי חומציים או שוחקים.
  • שימון צירי הדלת בעזרת שמן ייעודי, אחת ל-3 עד 6 חודשים.
  • בדיקת המנעול והידיות, כדי לאתר רעשים או התחלה של תקלות.
  • ליטוש קליל של שריטות שטחיות בעזרת ערכה לליטוש ביתי של נירוסטה.
  • בדיקת איכות האיטום של דלת הממ״ד מעת לעת. זה משמעותי מבחינת השמירה על ביטחונכם.

לסיכום, דלת נירוסטה, ובמיוחד כשזו דלת הממ״ד, דורשת תיקון מקצועי ומדויק. המלצת המומחים היא למהר ולהזמין את איש המקצוע ברגע שאתם מגלים סימנים ראשוניים של פגיעה או תקלה בדלת הנירוסטה. סימנים ראשוניים עלולים להצביע על בעיה עמוקה יותר בדלת, ואם הבעיה תטופל באופן הנכון ובמהירות, הדלת תוכל לחזור לתפקוד מלא וגם תצליח לשמור לאורך זמן הן על האסתטיקה והן על רמת הבטיחות שלה.

אם אתם רוצים ליהנות מתיקון מהיר, מקצועי ובאחריות של דלת הנירוסטה שלכם, נשמח להעמיד לרשותכם צוות מקצועי שהתמחה בטיפול בכול סוגי הדלתות, ובמיוחד בתיקון דלתות ממ״ד לפי תקן פיקוד העורף.